Hair for life, en hårrevolusjon

KVINNER

Kvinner korrigerer lettere et hårproblem enn menn, selv om dette nå holder på å jevne seg ut. Hvem ønsker vel at noen skal kunne se at man bruker parykk? Dette har Tony Owens tatt hensyn til med «Hair for Life». «Hair for Life» gir deg hår der du trenger det, resten er opp til deg og frisøren.

Vi kan «Hair for Life», og har vært med i utviklingen av systemet sammen med det amerikanske selskapet New Image.

Da de syntetiske hårene kom på markedet ble de møtt med en negativ holdning, for bare ektehår var hår. I dag vet vi at det er både fordeler og ulemper med begge typer hår. Syntetisk hår finnes nå i mange forskellige utgaver. De alle fleste ”hårene” kommer fra tekstilindustrien.

Noen tåler ikke temperaturer som kommer fra føhnere og krølltenger mens andre syntetiske hår klarer det godt. Fargene er tekstilfarger og de fleste står godt imot bleking fra sollys, men noen syntetiske hår har for stor lysrefleks. Dette kommer gjerne av at noen syntetiske hår kan ha en for blank overflate og refleksen vil da gi et inntrykk av plast.

Flere polyester hår har en ru overflate og gir et naturligere inntrykk. Syntetiske hår trekker ikke vann på samme måte som naturhår og tørker derfor mye raskere. De holder også lengere på sin opprinnelige frisyre.

Syntetisk hår er stort sett rimeligere enn naturlig hår og kan produseres i alle lengder.

Hair for life, en hårrevulusjon

Økonomi

 

I følge Nav har alle personer under 18 år rett til økonomisk støtte for å utbedre hårproblemer.

Andre grunner, som skader og sykdom som har forårsaket hårproblemer gir rettigheter utover fylte 18 år.

Psykiske problemer p.g.a. hårtap gir også grunn til økonomisk hjelp, men i slike tillfeller kreves det en bekreftelse fra lege.

Hair for life, en hårrevulusjon

Konsultasjon

 

Mange verger seg for å ta kontakt, mye fordi de føler seg ukomfortabel med å ta opp et hårproblem. Det er slik at noen godtar det meste,mens andre vil sjekke ut hva som kan gjøres.

Uvissheten om hvordan omgivelsene dine vil reagere, kan være et hinder, men der vil vi si at det er ikke slik du tror, det er faktisk slik at de som har kjent deg lengst fra perioden da du hadde hår,er de som ikke stusser på forandringen. Derimot de som omgåes deg daglig og bare har sett deg uten hår, kan komme med bemerkninger som:har du fått deg ny jakke,,, du ser så frisk ut, e.l. En kan også ha klart et svar. om en går å gruer seg for at noen skal spørre om hva som er nytt med deg. Svar kan f.eks være at: jeg hadde lyst på hår,så enkelt er det. eller : Er anbefalt å prøve hår mot hodepinen, også ser det jo ok ut, osv…

En konsultasjon kan være viktig og nyttig, noter deg ned de spørsmålene du vil ha svar på, sett deg godt inn i hva markedet har å tilby. Bare slik kan du finne ut hva som er rett for deg. Er du usikker, så spør om du kan få prøve. IKKE skriv under på noen avtale, om noen selger deg noe du vil ha ,ja da trenger de ingen avtale/ kontrakt med deg. Ingen trives med å være kontraktbundet til et produkt/firma selv om det man kjøper er ok. En god konsultasjon skal gi oppriktige og forståelige svar på de spørsmål man har, i tillegg til informasjon om det som er viktig å vite. 

Barn kan, men bør ikke bruke tradisjonelle parykker da de ikke er i stand til å forholde seg til de regler som gjør at det kan se bra ut. Vi anbefaler full eller kant bonding for å la barn være barn. Ta kontakt for mer informasjon.

Finnes det noen forening/gruppering for min type hårproblem? I Norge er det kun en aktiv forening med lokale avdelinger rundt om i landet, det er Norsk alopecia forening.

Du finner Norsk Alopeciaforening under
www.alopecia.no
eller så kan du ta kontakt på telefon nr 95754929.

Andre samarbeidspartnere:

RING OSS

Vi er tilgjengelige på telefon 22 59 25 20.

BESØK OSS

Vi holder til på Stålfjæra 20, 0975 OSLO

AS Høyers

SEND OSS EN MELDING

10 + 8 =